Blauwdruk_001Blauwdruk_002Blauwdruk_003Blauwdruk_004Blauwdruk_005Blauwdruk_006Blauwdruk_007Blauwdruk_008Blauwdruk_009Blauwdruk_010Blauwdruk_011Blauwdruk_012Blauwdruk_013Blauwdruk_014Blauwdruk_015Blauwdruk_016

Blauwdruk voor een nog beter leven

Het Nationale Toneel

-

-

SCRIPT

Ilja Leonard Pfeiffer

-

DIRECTOR

Johan Doesburg

-

SCENOGRAPHY | COSTUME | LIGHT

Clement & Sanôu

-

Photography

Kurt van der Elst

-

PREMIÈRE

8th october 2014 Koninklijke Schouwburg Den Haag

-

- DEN HAAG CENTRAAL - “Alles speelt zich af binnen een imposante, allesomvattende decorwand die omhoog stijgt, langzaam neerkomt en kantelt en die tweemaal omgebouwd wordt. Mooi om te zien, en misschien de suggestie van een veel grotere wereld dan deze nietige modderaars.”

- PAROOL - ***** “Wat een scherpte, wat een humor, wat een brille! In spitse, bitse zinnen fulmineren Pfeijffers personages tegen de wereld die hun authenticiteit niet op waarde weet te schatten.”

- LEEUWARDER COURANT - “Regisseur Johan Doesburg heeft zijn ensemble tot energiek en overtuigend spel geïnspireerd. En dat binnen een indrukwekkend vernuft beurtelings een Amsterdams atelier, een appartement in Hollywood en een loft in New York verbeeldt.”

- THEATERJOURNAAL - “Het ensemble is van hoog niveau en zeer aan elkaar gewaagd. [...]Voeg daarbij een fraai, eenvoudig en functioneel decor van Clement & Sanôu en de gelaagde muziek van Harry de Wit en er is veel fraais om van te genieten.”