Trailer Così fan Tutte


Share this post

Alvast een leuk verleidingsfilmpje van onze Cosí!

Trailer Waiting for Miss Monroe


Share this post

Robin en Lotte aan het woord over de opera!

Video: Photoshoot with Laura Aikin


Share this post

Leuke middag met elkaar gehad tijdens de photoshoot. Nu eindelijk eens Laura Aikin mogen ontmoeten. Helaas was er om weinig tijd Laura te leren kennen. Er was werk aan de winkel…. Zie hier het resultaat! 

Ontwerp Waiting for Miss Monroe


Share this post

Het groene licht is gegeven. De trein is gaan rijden en de ateliers treffen hun voorbereidingen. Bouwtekeningen worden gemaakt, rekwisieten worden geresearched, kostuumtekeningen worden uitgwerkt en stoffen worden besteld. Hierboven een aantal beelden van de scenografie: de set van Fox studio, de kleedkamer in Madison Square Garden, het kantoor van Fox en het ‘no man’s land’ van Monroe.

Schaatsen op de Kloof


Share this post

Joehoe! Schaatsen, schaatsen, schaatsen! En dat recht voor de deur van onze werkplek op de kloof! Met het sprintje trekken van de bushuissluis tot het raamgrachtbruggetje werd gewonnen door Pepijn. Het tweede sprintje door Eddy!

Dat ik voor het laatst op de grachten heb geschaatst is minstens 22 jaar geweest! Wat geweldig is dit zeg. Morgen weer!! En dan misschien onder het bruggetje door van de Raamgracht. Was nog vandaag nog een beetje nattig daar en onbetrouwbaar… Groet, Pepijn.

Maquettefase Miss Monroe


Share this post

Eindelijk zijn we beland in de fase waarin we de maquette aan het realiseren zijn. Met versterking van onze stagiaire/assistent Sarah van de scenografieopleiding in Amsterdam zetten we onze schetsen en ideeën in korte tijd om in 3demensionale minisculptuurtjes. De schaal waarin we werken is 1:50. Als een trein maken we het ene na het andere beeld die we vervolgens plaatsen in de maquette van de grote zaal van de Schouwburg van Amsterdam. Met de aangename druk… van de conceptpresentatie in het vooruitzicht vormt  zich stap voor stap het beeld en wordt de scenografie completer. Hierna de kostuums en het licht…phff! Als we de groenlichtfase zijn gepasseerd zullen we beelden van de maquette op onze blog publiceren.

Opbouw van de expositie


Share this post

Daar gaan we dan! Na een intensieve periode van onderzoek doen (waarin het complete repertoire van De Nederlandse Opera en Het Nationale Ballet de revue is gepasseerd) en hard nadenken, zijn we in de fase beland dat we ons beeldconcept op de vloer waar moeten gaan maken. In het decoratelier in Zuidoost bereidden we één van de eyecatchers voor van de theatrale expositie: het groot 7-hoofdzonden bacchanaal. Dit worden zeven verschillende scenes uit opera’s en balletten die ieder een zonde representeren. Eddy is druk bezig de poppen in de juiste houding te buigen. Pepijn probeert een vechtpose uit. Decordelen worden het gebouw binnen gehesen. De kop is er af. Nog een hele opbouwweek te gaan.